Advertisement

ဝိုင္​လုပ္​ရာမွာကြန္​ဒံုးကိုထည္​့သြင္​းအသံုးျပဳထာသည္​့ဝိုင္​အိုးမ်ား

လြန္ခဲ့တဲ႔ႏွစ္ခန္႔က က်ဴးဘားႏုိင္ငံအတြင္းမွာ ကြန္ဒုံးေတြကုိအသုံးျပဳၿပီး ငါးဖမ္းခဲ႔ၾကတာကုိ အခ်ိဳ႕စာဖတ္သူေတြ မွတ္မိလိမ့္ၾကမယ္လုိ႔ ထင္ပါတယ္။ အခုလည္း က်ဴးဘားႏုိင္ငံအတြင္း ဝုိင္ေတြကုိျပဳလုပ္ရမွာ ကြန္ဒုံးေတြကုိပါ အသုံးျပဳေနတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။

 Orestes Estevez လုိ႔အမည္ရတဲ႔ ဝုိင္ထုပ္လုပ္သူတစ္ဦးဟာ က်ဴးဘားႏုိင္ငံ ဟားဗားနားၿမိဳ႕မွာ သူရဲ႕႕မိသားစုနဲ႔အတူ ဝုိင္လုပ္ငန္းကုိ လုပ္ကုိင္ေနသူျဖစ္ပါတယ္။ Orestes ဟာ သူရဲ႕ဝုိင္ေတြကုိ ထုတ္လုပ္ရမွာ အျခားဘယ္ဝုိင္လုပ္ငန္းေတြမွာမွ အသုံးမျပဳတတ္ၾကတဲ႔ ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးကုိ ထည့္သြင္းအသုံးျပဳေနလ်က္ရွိပါတယ္။ အဲ႔ဒါကေတာ့ ကြန္ဒုံးပဲျဖစ္ပါတယ္။ Orestes ဟာ ဝုိင္လုပ္ဖုိ႔အတြက္ ဖန္ခရားထဲကုိ စပ်စ္သီးေတြ ဂ်င္းေတြနဲ႔ ေခါင္ရန္းေတြ ထည့္သြင္းၿပီးသြာၿပီဆုိတာနဲ႔ ဖန္ခရားရဲ႕အဝမွာ ကြန္ဒုံးတစ္ခုကုိ တပ္ဆင္လုိက္တာပဲျဖစ္ပါတယ္။

 အသက္ ၆၅ႏွစ္အရႊယ္ရွိၿပီျဖစ္တဲ႔ Orestes ဟာ ႏုိင္ငံအတြင္း ဝုိင္လုပ္ငန္းကုိ ခြင့္ျပဳခဲ႔တဲ႔ ၂၀၀၀ျပည့္ႏွစ္ကတည္းက စတင္ၿပီး ဝုိင္ထုတ္လုပ္မႈမ်ားကုိ ျပဳလုပ္ခဲ႔ရာ အခုဆုိရင္ တစ္ႏွစ္အတြင္း ဝန္ပုလင္းကုိ ဂါလန္ေထာင္ခ်ီေရာင္းခ်ေနႏုိင္ပါတယ္။ Orestes ရယ္ သူ႔ဇနီးရယ္နဲ႔ Orestes ရဲ႕ လက္ေထာက္ေတြရယ္ ေန႔စဥ္ေန႔တုိင္း လီတာႏွစ္ဆယ္ရွိတဲ႔ ဝုိင္ခရားသုံးရာကေန ဝုိင္ေတြထြက္ရွိဖုိ႔အတြက္ လုပ္ကုိင္ေနၾကတာျဖစ္ပါတယ္။ ဝုိင္အတြင္း လုိအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြ ထည့္သြင္းၿပီးၿပီဆုိရင္ေတာ့ ပုလင္းရဲ႕အဝေတြမွာ ကြန္ဒုံးတစ္ခုဆီကုိ လုိက္လံဆပ္တင္ရပါတယ္။

 ဒီလုိတပ္ဆင္ရျခင္းဟာ ဝုိင္ခရားအတြင္ ေရာေႏွာထားတဲ႔ အသီးေတြကေန အခ်ဥ္ေပါက္လာေစဖုိနဲ႔ အခ်ဥ္ေပါက္သြားတဲ႔အခါ တပ္ဆင္ထားတဲ႔ ကြန္ဒုံးကေန ေလတျဖည္းျဖည္းေဖာင္းလာၿပီး ကြန္ဒုံးမွာေလအျပည့္ေဖာင္းလြန္းၿပီး ေပါက္ထြက္ၿပီဆုိပါက အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္းလုပ္ငန္း အၿပီးသတ္သြားတာကုိ သိရွိေစဖုိ႔အတြက္ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီလုိ အခ်ဥ္ေပါက္တာ ၿပီးေျမာက္သြားရင္ေတာ့ ဒီဝုိင္ကုိ ေသာက္သုံးလုိ႔ရၿပီျဖစ္ပါတယ္။ အခ်ဥ္ေပါက္ဖုိ႔အတြက္ တစ္လခြဲဝန္းက်င္ေလာက္ ေစာင့္ဆုိင္းရတတ္လုိ႔ သိရပါတယ္ခင္ဗ်ာ။

VitamiN

No comments:

Powered by Blogger.